Dodge Cummins Diesel Forum banner

Vacuum Pump hose routing

1367 Views 2 Replies 2 Participants Last post by  dmsexton
Hello guys;
I'm trying to resolve an issue my truck has had since I bought it. It's an '03 with an auto 47re.
So problem is, vacuum pump runs all the time, and cruise control surges. I think these might related... I've included a picture of my pump; one of the fittings on the bottom of it has no hose on it, and I'm assuming this is why it runs all the time. But, I have no idea where the hose should go, or if this should not have anything on it, or if something is missing.
So I'm looking to see if someone can tell me how many hoses should be there, and where they should go!
Thanks!!

Dave Sexton

Attachments

See less
Hello guys;
I'm trying to resolve an issue my truck has had since I bought it. It's an '03 with an auto 47re.
So problem is, vacuum pump runs all the time, and cruise control surges. I think these might related... I've included a picture of my pump; one of the fittings on the bottom of it has no hose on it, and I'm assuming this is why it runs all the time. But, I have no idea where the hose should go, or if this should not have anything on it, or if something is missing.
So I'm looking...
See more
1 - 1 of 1 Posts

· Registered
Joined
·
81 Posts
The bottom hose off the pump goes up along the firewall and tees off almost at the center of the firewall. There is a hose that goes into the truck and then the right side of the tee goes to the cruise control servo. If there is a break on the hoses it will cause a leak and the pump will continually run and eventually burn out.
 
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top