Dodge Cummins Diesel Forum banner

P2121 Dodge is trying to black ball

3997 Views 18 Replies 9 Participants Last post by  Jdfitzii
Ok Im so mad!! I bought my truck and on the test drive it threw a code P2123 Pedal would work only cruise control. Oh and this was a new truck. They fixed if. on my way home from the dealers (450miles) I did it again so I just drove home and took it to the dealer in my town. They could fix it(Lithia in Billings, MT.) So the dealed I bought if from sent a wrecker 450miles to get it and fix it and gave me a truck to drive. Well a year later same code same problem took it to lithia in billings. They put a new pedal in didnt fix it, then they put a ECM in didnt fix it. Now they say they wont work on it because it had a chip in it! I have the code and things to look for to fix the problem from Dodge and it says APP(Pedal), ECM, or Wiring problem Check ohms
at certain spots.
They have done they easy things now they dont want to do the hard part and check the wiring so they tell me they wont work on it!! What does a chip have to do with that.
1 - 19 of 19 Posts

· Banned
Joined
·
879 Posts
I would bet you have a wiring issue and there just not bright enough to figure that out...

hmmm change the pedal, and it still does it

change the ecm, and it still does it

Could it possibly be a wire not working between the 2.... I would bet, i would have bet that since it was intermitent to begin with...

My truck has a similar issue with the radio... Hit a bump and it gets slightly lower, driver over a curb and the sound is back...

Unfortunately having a life time warranty does not have any restitution for my days of life lost waiting for a building full of fools to fix my truck.... so i have to do it myself.... sucks doesn't it...

Next vehicle i buy i am going to try and write in a restitution clause, i bring in a truck , you give me a truck , the exact truck to use while you dick around trying to play mechanic, or i get to beat the service manager as my temper flares at any point from not having my truck....
 

· Registered
Joined
·
319 Posts
Discussion Starter · #4 ·
I just took it to a Chrysler dealer who said they have a guy that just finds stuff like this. wiring problem. hope he finds the bad wire or concector.
 

· Mr. Vehicle Destroyer
Joined
·
12,391 Posts
GM just had a pretty huge warranty recall on some cars for a problem with one of the sensors my company works with. Their harness group didn't have the proper checks in place to ensure the pins in the connector were fully seated. As a results when the harnesses were mated the only point of contact was at the very tip of the pins resulting in an intermittent connection fairly similar to what you describe. I would pull the connectors to see if any of the pins look like they may be depressed even the slightest bit.
 

· diesel addict
Joined
·
1,246 Posts
Did you take it to lithia w/ all the deletes on? How did they respond to that? I have a dealer here who said they will work on my modded truck if need be, hopefully that won't be the case. Cause most of their wrenchers are a bunch of morons, I think theres like 1 who I would let touch my truck, if any major issues arise and they cant figure it out, I will probably just end up doing it myself like supershafts
 

· Registered
Joined
·
319 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Before I brought it down I called and talked to the service writer and he said they dont care about the stuff I did as long as it doesnt affect the problem im having. He said I dont see what the exhaust has to do with the go pedal. So I said are you sure Ill put it back to stock and he told me dont worry about it just bring it down we will take care of it. I guess I learned my lesson, never trust Lithia in Billings! What bothers me is this isnt the first cummins they have worked on for me that they couldnt fix. There techs cant fix anything unless they have a CEL and have to just replace parts. They cant trouble shoot anything. Ive had a 05' 600CR and a 99' 24v, and so far I can do a better job fixing and trouble shooting things then there techs that have 24 years experance that they brag about.
 

· diesel addict
Joined
·
1,246 Posts
I have heard nothing but horror stories about them, I was considering getting a truck from them, but decided not. Did you go to Dave smith? sounds about right, 450 miles from you.
 

· Registered
Joined
·
319 Posts
Discussion Starter · #9 ·
I have heard nothing but horror stories about them, I was considering getting a truck from them, but decided not. Did you go to Dave smith? sounds about right, 450 miles from you.
Yeah I bought it at Dave Smith saved about 6k. I think that made them mad. But I tried to get it from Lithia but they wouldnt deal.
 

· Banned
Joined
·
879 Posts
There are very.... yeah VERY few mechanics...

Lots of code readers and parts changers, but mechanics.... you are out of luck on that, case in point , just reread this thread, wth happened to checking things 1st......

IM waiting for the day when, they change the vehicle, oh we changed the pedal anmd then the ecm and then we still couldn't figure it out so here is a different vehicle, this should fix it now...
 

· Registered
Joined
·
319 Posts
Discussion Starter · #12 ·
will I found and fixed the problem. I had a some pins in the harness that where not making good contact. Dodge is worthless.
 

· Registered
Joined
·
319 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Thanks to Shibbyutman for pointing you in the right direction?

Glad you got it fixed. I hate electrical problems.

Merrick
Yeah the pins where stuck between the conector and the plastic plug. I started at the pedal and just started checking all the way to the ECM. Thanks Shibbyutman!!:peelout
 

· Mr. Vehicle Destroyer
Joined
·
12,391 Posts
Rock on brother :woot: glad I could help. :beer
 

· Registered
Joined
·
178 Posts
I need this post to come alive again
I'm having the same issue where is the ecm located? and was the fact that the connectors weren't making a connection pretty obviouse?
 

· Mr. Vehicle Destroyer
Joined
·
12,391 Posts
ECM is on the side of the block, drivers side to be exact.
 

· Registered
Joined
·
29 Posts
same issue here, need some advice, 2007 6.7 w/ mini and deleted. P2121 throttle pedal position sensor, switch de circuite range and performance, i replced the ecm, the pedal and still same problem runs good on cruise, what wires did you chase down?
I hace an 11 also and want to delete but dont want the stealer headaches
 
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top