Dodge Cummins Diesel Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi Everyone,
I'm having issues with truck not starting when it's cold. Truck has 194k on it so figured it was due to worn injectors so replaced all of them and truck will start right up after then next morning truck will not start...before I replaced the injectors the truck would only truck after it has been plugged in for few hours. I followed the injector install sequence exactly and I changed them last night outside when temp was 27 degrees and the injectors had been sitting out there all day and it started right away once I finished putting it all back together. I also tried unplugging the FCA and still no luck. Looking for any ideas or help!
Thank you
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Grid heater wasn't working properly, relay was bad. I purchased a new one but still have same issue that truck won't start when it's cold but as soon as temp gets about 50 then it will fire right up!
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #7 ·
I do not have gauges to check it but probably can get them if it's something simple...makes no sense that it starts right up after I change the injectors and next morning won't start but just crank...I'm thinking maybe bad battery and not getting enough juice to turn over...
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #10 ·
I've retorqued everything 3 times just to make sure and every time I do the truck starts right up after I finish putting it all back together when it's 20-30 degrees outside then after it sits overnight it won't start the next morning. I'm wondering if even though my batteries are testing good that one of them is bad and causing it not to crank like it should or maybe I need to replace the crossover tubes also.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #11 ·
I have an air dog 150 on the truck and there's no smoke at all when the truck starts up...maybe it's one of the relief valves that went bad? Really getting frustrated over this now! Grid heater relay/solenoid was bad but now that's fixed even though I don't really need it.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Well last time I check the crossover tubes torque I forgot to tighten the first fuel line all the way at the rail and it was pissing fuel everywhere!
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Nope that's was before...still fighting issue now and everything is torqued correctly. Bought new battery last night and still no luck
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Just doesn't make any sense on why it will start up right after I replace injectors but then not anymore. Maybe the FCA is bad???
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #21 ·
Replaced connector tubes and truck started right up and temperature outside was 67 degrees. Came out this morning and temperature is 35 degrees now and truck just cranks and will not start again!
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top