Dodge Cummins Diesel Forum banner

Badp problems no throttle ETC and Engine light

1601 Views 19 Replies 16 Participants Last post by  rvrcummins
I just got my Badp gen 2 delete kit in the mail today. Put everything on double checked then triple checked it all started it up and got the lightning bolt (electronic throttle control) light flashing and engine light on. Plugged in my scanner and it wont let me read the codes or clear them. Thought maybe i could drive it down the road and see what happens. COme to find out i only got about 25% throttle and thats it the whole time. Dont know what to do someone please help. Tryed unhookin the batteries for about 30 minutes and still the same thing checked all my fuses they were all good. I made sure the sensor wire by the side of the transmisson got spliced enough and left unplugged. I have no idea whats going on. Any ideas will help. Thanks
1 - 20 of 20 Posts

· Registered
Joined
·
309 Posts
did you get the updated additional harness where a piggyback brown plug is inserted under fuse box?
 

· Registered
Joined
·
112 Posts
Your best bet is get a Smarty or XRT. I had a lot of problems with my GEN 2 before, now with the Smarty, no issues, no lights on my dash and the performance is awsome.
 

· Registered
Joined
·
723 Posts
I wonder if I can still get my upgrade deposit from my Gen 1. I had so many problems I took the Gen 2 back off and continued to clear codes on start. Now that I have an XRT I should send it back and see if I can get my $450 deposit back.:confused013:
 

· Retired Old Fart!
Joined
·
10,491 Posts
I wonder if I can still get my upgrade deposit from my Gen 1. I had so many problems I took the Gen 2 back off and continued to clear codes on start. Now that I have an XRT I should send it back and see if I can get my $450 deposit back.:confused013:
There were several threads on that some time ago. Ummm, not much success was the result for most if not all.
 

· Registered
Joined
·
1,157 Posts
There were several threads on that some time ago. Ummm, not much success was the result for most if not all.
Shane called up one of the guys who signed my petition and threatened him.

I have less than nice things to say about him, so I choose not to.

Here's some interesting reading:
http://www.cumminsforum.com/forum/b...-diesel-performance-badp-dpf-egr-deletes.html

Still an 'open' issue for the Admins. I think they're trying just to stay out of it...

But BADP has a reputation here, and it's not a good one, so hopefully I can keep someone else from getting ripped off.
 

· Registered
Joined
·
613 Posts
Those guys haven't been the greatest thats for sure.

Kinda wonder how the site admins feel on this matter.
 

· Premium Member
Joined
·
1,840 Posts
you said you left the plug by the tranny unpluged?I pluged mine in and never had any trouble.
 

· Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Yes i left it unplugged it states in the instruction booklet they give you that it must be left unplugged or it could cause poblems and damage. i just put the new kit on and the etc (electroic throttle control light is still on but no engine light. any suggestions. Truck runs fine though. thanks guys
 

· Registered
Joined
·
1,802 Posts
Shane called up one of the guys who signed my petition and threatened him.

I have less than nice things to say about him, so I choose not to.

Here's some interesting reading:
http://www.cumminsforum.com/forum/b...-diesel-performance-badp-dpf-egr-deletes.html

Still an 'open' issue for the Admins. I think they're trying just to stay out of it...

But BADP has a reputation here, and it's not a good one, so hopefully I can keep someone else from getting ripped off.
Yea I got the treatment from shane as well when I dared to complain that he was selling gen2's at truck shows while guys had them on order for months. Check out the badp sticky that's been hot and heavy. I feel sorry for lori but not shane.
 

· Registered
Joined
·
656 Posts
Yes i left it unplugged it states in the instruction booklet they give you that it must be left unplugged or it could cause poblems and damage. i just put the new kit on and the etc (electroic throttle control light is still on but no engine light. any suggestions. Truck runs fine though. thanks guys
lightning bolt should clear after about 3 drive cycles then....shut the truck down and restart a couple of times and it should go away.
 

· Retired Old Fart!
Joined
·
10,491 Posts

· Registered
Joined
·
1,157 Posts
Talk to Lori. I told her my story and she did refund my upgrade fee.

I wish they could have cleared the air sooner. Looking back on it I can see why Shane was frustrated and acted the way he did. I probably would have done the same had I been in that situation. I had no problems with him or BADP prior to that and talking to Lori now - they are still good people. It's just a shame things went the way they did for them. But she made it right and that gives her a lot of credit in my book.

I have no hard feelings with them anymore.
 

· Registered
Joined
·
56 Posts
Glad you finally got your problems resolved Avid.

I sent Lori an email last night about my problems, still waiting to hear back. I've been a customer of BADP for a long time, bought a programer for my gasser a Long time ago, and alot of my buddies have done business with them for years. Hope they stand up to being the good people I know them to be and help take care of all of the problems.

Guess we'll have to wait and see.
 
1 - 20 of 20 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top