Dodge Cummins Diesel Forum - Reply to Topic
2013-2018 General Discussion General Chit Chat About the 2013 model year differences 6.7L 4th generation Cummins - NO ADVERTISING - Sponsored by: StarLite Diesel

Thread: Uconnect Update Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
11-08-2019 01:20 PM
Ram4Sam I got the auto update screen early this morning when I got to work.....Hit the update now button and went to work......afraid to go look at lunchtime....

Sam
11-07-2019 06:56 AM
Suny not sure if I have posted this already some other place.
on my 2017 the updated failed and message said contact the dealer.
They had to replace the whole radio unit.
Lucky me I am still under warranty.
New radio runs the update at ease.

Mike
11-06-2019 10:49 AM
mtnrider
Quote:
Originally Posted by tkd01 View Post
Got around to installing the update this morning, and everything went fine. Now have my correct GPS time back. Wasn't sure if my usb drive was working as nothing happened when I first put it in. Took it out a couple of times and then I got an error message. So, it seems to take a minute or so to set things up and then it starts updating. I sat in the truck the whole time, I guess you are not supposed to open door or anything. Not sure if this made a difference or not. Took about 30 minutes for the whole process. Thanks for the assistance.
Yeah, it's a little finicky recognizing the drive sometimes? I don't think it matters about the door? I started mine and walked away. As long as the key is on it should be fine. Mine actually failed the first time at about 90% complete but on the second attempt it worked fine.

.
11-06-2019 09:51 AM
tkd01 Got around to installing the update this morning, and everything went fine. Now have my correct GPS time back. Wasn't sure if my usb drive was working as nothing happened when I first put it in. Took it out a couple of times and then I got an error message. So, it seems to take a minute or so to set things up and then it starts updating. I sat in the truck the whole time, I guess you are not supposed to open door or anything. Not sure if this made a difference or not. Took about 30 minutes for the whole process. Thanks for the assistance.
11-05-2019 06:00 PM
mtnrider
Quote:
Originally Posted by Minnow101 View Post
I must not have it set to GPS as I only have to adjust the time twice a year at Daylight Savings time. I've followed the conversations on the software updates over the years and have never seen anything that does much on the 8.4. Am I missing out on something ?
If you changed it for daylights savings then you are set to manual mode already. GPS timing would have done it automatically.

Most updates have been security patches and upkeep. No additional features or anything I have noticed. This update corrects the GPS date roll over in the sierra wireless gateway. Kind of like the Y2K thing years ago with computers if you remember that.
So if you have Nav or use the GPS timing it will be screwed up now if you don't update.

https://www.sierrawireless.com/iot-b.../gps-rollover/


,
11-05-2019 05:54 PM
mtnrider
Quote:
Originally Posted by Minnow101 View Post
Nope, no NAV.
Double post......
11-05-2019 05:51 PM
Minnow101 I must not have it set to GPS as I only have to adjust the time twice a year at Daylight Savings time. I've followed the conversations on the software updates over the years and have never seen anything that does much on the 8.4. Am I missing out on something ?
11-05-2019 05:48 PM
mtnrider
Quote:
Originally Posted by Minnow101 View Post
Nope, no NAV.
Then just your time will be screwed up if you have it set to use GPS time in the settings. You can set it manually and it will still work fine.

.
11-05-2019 05:45 PM
Minnow101 Nope, no NAV.
11-05-2019 05:41 PM
mtnrider
Quote:
Originally Posted by Minnow101 View Post
I bought a replacement 8.4 from Infotainment on my SLT back in 2016 to replace the stock 5.0 . Have never updated the radio since and apparently according to UConnect can't because its not the stock radio that is tied to my VIN. UConnect suggested going to dealer. That's a big NO. Never had a problem so will keep on doing what I have been doing; nothing.
Do you have Nav? If so it will be screwed up now if you don't update. Same if you are syncing your time to GPS.

You can most certainly update it manually but you will not get the over the air updates


.
11-05-2019 05:30 PM
Minnow101 I bought a replacement 8.4 from Infotainment on my SLT back in 2016 to replace the stock 5.0 . Have never updated the radio since and apparently according to UConnect can't because its not the stock radio that is tied to my VIN. UConnect suggested going to dealer. That's a big NO. Never had a problem so will keep on doing what I have been doing; nothing.
11-05-2019 05:06 PM
Will_R My '14 updated itself over the weekend. I had a couple of popup messages telling me that there was an update and then on Sunday(?), it gave me the option to "update now" or "schedule".

I set it to install an hour or so after I got home. The next morning I had a popup that told me the new version was installed.

Just walked out and checked, truck shows 18.45.01
This thread has more than 12 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome