Pulling P0121, P0237, P0633, P1222, P2146, & P2149 - Dodge Cummins Diesel Forum
3rd Gen. Powertrain Discussion of components that are directly involved in the power production and all that is needed to get and keep the truck moving . Engine , Transmission Ect...NO ADVERTISING

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-05-2013, 02:09 PM Thread Starter
Cummins Fan
 
Join Date: Sep 2009
Location: Pittsburgh
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Pulling P0121, P0237, P0633, P1222, P2146, & P2149

Bought this truck, not the project that came with it. I have fixed countless things wrong with it that aren't apparent on first inspection or a test drive.<br />
<br />
It is now throwing half the codes it did when I bought it (with a burned out CEL, a &quot;New&quot; clutch with a rusty throwout bearing that FAILED, a bad Fan Clutch Bearing &amp; Clutch, Bad Front Axle U-Joints, Front/Rear Brakes, Bad IAT Sensor, etc.)<br />
<br />
P0121 - APPS Signal Voltage Too Low<br />
P0237 - Turbocharger Boost Pressure Sensor Low<br />
P0633 - SKIM Key Not Programmed in PCM<br />
P1222 - Fuel Air Metering, Injector Controll Circuit<br />
P2146 - Fuel Injector Group 1 - Supply Voltage Circuit<br />
P2149 - Fuel Injector Group 2 - Supply Voltage Circuit<br />
P2609 - Intake Air Heater System Performance <br />
P2503 - Charging System Output Low (But I did just replace a battery)<br />
<br />
<br />
Looking for some guidance here. The truck fires right up and idles smooth. It does NOT get the dead pedal like an APPS failing. It drives smooth and feels fine on the level.<br />
<br />
Pulling hills, it feels like it is not making enough boost. Underpowered.<br />
<br />
But the truck absolutely is NOT in limp mode. I could drive it 100 miles on the highway today and not feel underpowered. Get on a steep city hill and it feels sluggish. FWIW, it is WAY less responsive than my friends stock 6.7L and comparable to my 99' 5.9 Intake/Exhaust truck. <br />
<br />
It runs too smooth, no smoke, etc. for me to be convinced I have multiple bad injectors. I am leaning towards a faulty MAP Sensor, the SKIM Key thing leaving the truck in a detuned mode?, or a Waste Gate that is stuck open. <br />
<br />
I am open to any and all suggestions.<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
Joe

CarnageZ28 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-06-2013, 07:04 PM Thread Starter
Cummins Fan
 
Join Date: Sep 2009
Location: Pittsburgh
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Pulling P0121, P0237, P0633, P1222, P2146, & P2149

<div style="margin:20px; margin-top:5px; ">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Quote:</div>
<table cellpadding="6" cellspacing="0" border="0" width="100%">
<tr>
<td class="alt2" style="border:1px inset">

<div>
Originally Posted by <strong>lpennock</strong>
<a href="showthread.php?p=6741570#post6741570" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="http://image.autoforums.com/cumminsforum/buttons/viewpost.gif" border="0" alt="View Post" /></a>
</div>
<div style="font-style:italic">Check your grounds and the cable between the battery positive terminals.</div>

</td>
</tr>
</table>
</div>I think so too. <br />
<br />
<br />
<font color="gray">Sent from <a href="http://www.autoguide.com/mobile" target="_blank">AutoGuide.com App</a></font>
CarnageZ28 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 09-24-2013, 10:05 PM Thread Starter
Cummins Fan
 
Join Date: Sep 2009
Location: Pittsburgh
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
iTrader Score: 0 reviews
UPDATE - I Cleaned all the grounds, all the connectors (on the harness and each sensor), every connector on the TIPM, the grounds on the Cummins ECM, etc.

It now is only throwing the Key SKIM code and p0483 Cooling Fan Speed. Oddly, the Fan Clutch assembly is new, the harness is not chewed up, but it is the ONLY pigtail on the main harness that I did not clean out with contact cleaner.



Joe

2006 Ram 3500 4X4 5.9L G56 QCLB DRW - Bone Stock other than Valair Twin Organic Quiet
CarnageZ28 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome