Got a problem dash says no bus? - Dodge Cummins Diesel Forum
3rd Gen. Non-Powertrain Discussion of 3rd Gen Topics Not related to the Powertrain...NO ADVERTISING

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 02-15-2015, 02:24 PM Thread Starter
Cummins Enthusiast
 
cloudd21's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: ponca city,oklahoma
Posts: 230
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Got a problem dash says no bus?

Got an 05 dodge 2500 diesel auto 4x4 i put a different stereo in it and worked fine then last night i went to try and start it and the dash went dead and said no bus but would crank all day long and i smacked the upper dash a couple times and i went back to normal but it will still do it while driving also the batterys were low but i been keeping them up y would it do that and i was gonna try and check codes and it said no link so any ideas could really help please thanks

cloudd21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 02-16-2015, 08:10 AM
Diesel Head
 
rghavana's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4,468
Thanks: 89
Thanked 574 Times in 539 Posts
iTrader Score: 0 reviews
low voltage will also cause issues so make sure you have 2 good batteries= 12.6 volts. and connections/cables are good
start by checking fuses and grounds

ground connector info
http://www.rambodybuilder.com/2005sb...celocation.pdf

wiring diagrams at
http://www.rambodybuilder.com/2005sb.../dr/drwdmo.pdf
rghavana is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 02-16-2015, 09:55 AM
Diesel Head
 
PWong's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5,355
Thanks: 11
Thanked 531 Times in 506 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by cloudd21 View Post
the dash went dead and said no bus but would crank all day long and i smacked the upper dash a couple times and i went back to normal
I guess some loose electrical connections behind the dash.
And it happened after you worked on it.

_________________
'05 2500 QC SLT SB 4X4 48RE Smarty Jr 205k miles
Baldwin FB1311 + Donaldson P551313 (3 Micron) + Baldwin PF7977
PWong is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 02-16-2015, 10:15 AM
Cummins Nut
 
Onefastcr's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Arvada, co
Posts: 340
Thanks: 21
Thanked 30 Times in 26 Posts
iTrader Score: 11 reviews
Had the same thing happen to me when I installed my double din unhook the radio connector and see if it helps. If it does either the blue wire with white tracer or the mute wire needs to be unhooked.

2004.5 Fass 220, twin fleece 10mm stroker pumps, exergy 200% overs, 64/95mm with custom air to water, Smarty UDC. 10.50 @ 136mph
Onefastcr is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 02-16-2015, 06:56 PM
Newbie
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
OnefastCR is correct! I had the same problem a week ago and on the factory harness there is a white 20 gauge wire with a violet stripe on it that when it connects to the aftermarket harness then it connects to the brown wire on the aftermarket harness which is for the mute function. If you have the brown wire connected in any way or if it is making contact with anything then you have the symptoms that you are describing.

Lee

2004.5 Molten Red 2500/QCSB/SLT/48RE/2WD/3.73's

For More Info See Garage
04MoltenRedQC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome