2013 ram deleted with mm3 and code u010e - Dodge Cummins Diesel Forum
2013-2018 General Discussion General Chit Chat About the 2013 model year differences 6.7L 4th generation Cummins - NO ADVERTISING - Sponsored by: StarLite Diesel

 1Likes
  • 1 Post By easymon
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-08-2019, 01:35 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
2013 ram deleted with mm3 and code u010e

Posting this for my brother-in-law. He has a 2013 ram cummins 3500, deleted, has mm3 tuner. He has had the truck for about 6 months and twice now it goes into a limp mode sorta deal where it wont shift past second gear. Both times it has done this, he has had a dump trailer hooked up. No CEL or any other lights. I hooked up it up my scanner and getting a code U010e, seems to have something to do with the DEF system from the things i have read on google searches specific to rams.

Any input?


2012 Ram 2500 Laramie, egr/dpf/throttle valve delte, 5" straight exhaust, BDS level kit, edge cts2, xrt pro street tuner
thoagland is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-08-2019, 10:05 AM
Diesel Head
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1,395
Thanks: 9
Thanked 188 Times in 171 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by thoagland View Post
Posting this for my brother-in-law. He has a 2013 ram cummins 3500, deleted, has mm3 tuner. He has had the truck for about 6 months and twice now it goes into a limp mode sorta deal where it wont shift past second gear. Both times it has done this, he has had a dump trailer hooked up. No CEL or any other lights. I hooked up it up my scanner and getting a code U010e, seems to have something to do with the DEF system from the things i have read on google searches specific to rams.

Any input?
Theres either a bad connection, an open or a short in the power supply, ground, or wake up circuit to the DEF dose control unit.
Jimmy07 is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-08-2019, 02:46 PM
Diesel Head
 
easymon's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: minnesota
Posts: 1,267
Thanks: 12
Thanked 106 Times in 99 Posts
iTrader Score: 1 reviews
I have seen this code with my 18 no light but code was there . Never gave limp mode. I would flash to stock and reload delete tune. What year and trans he running.?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
RamHunter18 likes this.

06 dodge 3500 G56 ,EFI,BY Zach Fuller at starlite diesel,tunes by,anachy Les at silver bullet ,valair dd organic,fass 150 2013 Ram Laramie longhorn 342 none assin
easymon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 11-06-2019, 09:02 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Did you ever find the problem I’m having this code on my ram and was wanting to trouble shoot it thanks
Mellis123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome