Transmission issue - Dodge Cummins Diesel Forum
07.5 - 09 3rd Gen 6.7L Powertrain Discussion of components that are directly involved in the power production and all that is needed to get and keep the truck moving . Engine, Transmission, etc...NO ADVERTISING

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-31-2019, 08:50 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Transmission issue

Hey all so a week ago i was driving and noticed the truck wouldn't go past 4th gear pulled over checked codes found one for transmission pressure sensor deleted it and truck was fine... Till today happened again but this time a code for turbine speed sensor deleted but no fix tried to get up to speed and hurd a sound almost like when your exhaust break comes on the hardest with tow/haul on. Made it the rest of the way home in 4th gear but can't get any codes to pop up on my scanner on the dash or on my smarty. ( never once did i get an idot light on dash )

07.5cliffard is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-31-2019, 08:51 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
P.s. it's a 2007.5 2500 6.7 with 205k
07.5cliffard is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-03-2019, 01:38 PM
Cummins Enthusiast
 
jakeorders's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 248
Thanks: 22
Thanked 24 Times in 23 Posts
iTrader Score: 0 reviews
07.5Cliffard, you might have 2 issues going on based on your description. On the trans stuck on 4th is telling you that it's on limp mode, on my own experience with my rig this happens when the temperature goes over 200 deg (Slippage) i would do the same thing, pull over and turn ignition off and start back up and everything is back to normal, this happens when i'm on a stop and go traffic only other than that it would ran fine. Eventually i had to get the trans replaced (not rebuild) Also a tell tale sign on mine was the shuddering on 4th and over gears.. Now on the turbine issue you have i'm not clear if you deleted the sensor of you just cleared the code?

2008 Ram 2500 6.7L Laramie Fully Deleted,Ananchy EFI Live(CSP5) and TCM Tune,5" MBRP,Edge CTS,Carli (BJ,TB,CA,SB and Tune Fox Shocks),FS Airbags,AFE Trans/Diff covers,S&B CAI w/Scoop,Fass 150,Beans Sump,Fleece CBP,ARP 425,Bosch 65hp,Amsoil OBP,AMP Research,Redhead Box,GDP Pro WG,Banks IC/AH,Tater 63/67,BD Exh Man,
jakeorders is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2017 RAM 5500 G56 Transmission issue klaf 4th Gen Powertrain 32 09-29-2018 03:44 PM
Transmission...Stumped Jhart11 3rd Gen. Powertrain 5 11-02-2013 09:28 PM
48RE Transmission Issue mbenoy119 3rd Gen. Powertrain 3 06-24-2013 10:52 AM
Odd transmission 1-2 shift issue... kingjohn1027 94-98 Powertrain 8 10-12-2011 01:12 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome