ISM Cummins boost problems??????????????????? - Dodge Cummins Diesel Forum
- HOME - FORUMS - GARAGE - TECH - ARTICLES - CHAT - CLASSIFIEDS - REVIEWS - VIDEOS - MEMBER MAP - STORE - INSURANCE -
- REGISTER - CALENDAR - INFO - SITE HELP - RULES - STAFF - MEMBERSHIP - ADVERTISE - CONTACT US -


Welcome to the Dodge Cummins Diesel Forum, the fastest growing Dodge Diesel Community on the internet.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us
Go Back   Dodge Cummins Diesel Forum > General Forums > General Diesel Discussion
General Diesel Discussion Discuss General Topics related to the Cummins , Dodge Rams , Other Diesels Ect....NO ADVERTISING

CumminsForum.com is the premier Dodge Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-22-2011, 04:50 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
ISM Cummins boost problems???????????????????

I have an ISM Cummins (11 liter) that has erratic boost pressure.

It will only build 10psi until 1400 rpm then will usually go to 30-35 psi. However it sometimes will not hold a steady psi , it jumps about 5psi.
you can feel the engine surging. Some time it will hold steady for a long time/hill.

EGT's max at 720 where it used to max at 940 , I know it's not getting the fuel it used to.

When pulling down under a load , as soon as it hits 1400 rpm , boost will fall to 10 psi again.

Also only 10 psi boost until temp is 180 degrees , Cummins says that is NOT part of the ECM program

Cummins can't seem to figure out the problem, doesn't throw a code on the ECM.

I have changed the filter several times , the turbo was starting to throw some oil , new one, they were SURE that was the problem. Checked the inter cooler for leaks , air filter is pretty clean , they were also SURE that was the problem, until I took them for a test ride with it removed.

I'm pretty sure it's in the ECM that's de rating the fuel for some reason , just can't figure out why it won't throw a code IF that's the problem.


They want to put a TEST ECM on then change it to a new one if that fixes it , I say try the new one first to save me the labor.

ANY IDEAS???????????
tooth and nail is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 06:47 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

SEO by vBSEO 3.3.2