New s466/83 no good after install!!! - Dodge Cummins Diesel Forum
4th Gen Performance Parts Discussion Discussion of Performance Parts For the 4th Gen Trucks...NO ADVERTISING

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 03:46 PM Thread Starter
Cummins Fan
 
2raptor5rider0's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Centerville, TX
Posts: 97
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
New s466/83 no good after install!!!

did the 2nd gen swap and got my brand new borg warner s466/83 built buy fleece put in few days ago.i had the local shop install it,they had told me at first the turbos front fan (billit) came apart at start up,but they got thier story backwards somehow.come to find out while they were test driving it it happend.they said a few miles down the road they were goin up a hill an thats when it came apart.when i got it i checked for shaft play,i barley wiggled it but it would touch the side walls.im new on turbos but that just dont seem right.could it just have been a faulty one?


2010 6.7,mini maxx,5" tbe,7" dual stacks,s&b cai,deletes,wcc intake horn,120 ii nozzles,ARP 625's,fpe s466/83 with steed speed 2nd gen mani.
2raptor5rider0 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 04:09 PM
Diesel Head
 
Thiago12/6.7's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Houston, TX
Posts: 1,021
Thanks: 23
Thanked 150 Times in 112 Posts
iTrader Score: 1 reviews
Most likely they didnt install it correctly and messed it up, if they are changing stories...

2012 Dodge 2500 6.7 Mega Cab 4x4 Laramie .. Mini Maxx OD Tune, Isspro Gauges...5TBE...Egr Delete...Sinister TVD...Silencer Ring MIA....Leveled with 5100's...35x12.5x20 Toyo MT's...180T...Extreme Studs ....2012 Dyno run 399whp 4/13/13 454whp/956tq SOLD
Thiago12/6.7 is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 04:19 PM
rjp
WWW.SuncoastConverters.co
 
rjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: East Texas
Posts: 6,667
Thanks: 168
Thanked 1,177 Times in 926 Posts
iTrader Score: 1 reviews
Care to mention the shops name that did the install?
A change in the story is never the truth!!! I would guess they damaged it upon install and the damaged area decided to self destruct once in operation.
rjp is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 04:28 PM
Cummins Nut
 
Join Date: Jan 2008
Location: Montana
Posts: 492
Thanks: 9
Thanked 49 Times in 38 Posts
iTrader Score: 1 reviews
If the bearings are toast that soon after install they probably forgot to pre lube it. Seen it happen more than twice on larger equipment.

13 3500 Longhorn Mega
coblanchard is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 04:45 PM
Diesel Head
 
Temple Diesel's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Temple,TX
Posts: 3,185
Thanks: 310
Thanked 621 Times in 442 Posts
iTrader Score: 16 reviews
New s466/83 no good after install!!!

Did they have to remove compressor cover to install?

2015 Suspended by Thuren goods on 38" Toyos
Temple Diesel is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 04:51 PM
Cummins Nut
 
carpenca's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Indiana
Posts: 388
Thanks: 32
Thanked 193 Times in 96 Posts
iTrader Score: 0 reviews
You can see pictures of the compressor wheel and an explanation here...

2nd gen swap turbo choices = me useless and going nuts

Landon, its unfortunate this has happened. Truth of the matter is you are caught between a lie and an easy scape goat. Its easy to blame the turbo builder when you may hav developed a level of repore with your local shop. However this is a clear case of foreign object debris damage, and is not an issue caused by somthing Fleece Performance did or failed to do.

Yes the kits take time, as mentioned in the other thread, the majority of the lengthy time is caused by turn around rate of the Steed Speed manifold. We have yet to date been able to accumulate enough to just have sitting on the shelf to send out. As I said before the any short fall in communication is my fault, and I apologize for that.

We will let you know Monday what we can do to get this resolved.

Caleb
carpenca is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 07:55 PM
Cummins Nut
 
whitey70ss's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: PA
Posts: 317
Thanks: 47
Thanked 16 Times in 15 Posts
iTrader Score: 1 reviews
Wow from the pic there was some serious foreign matter bouncing around in your turbo.

06' 3500 DRW Laramie, EFI by Anarchy, 4" TBE, CAI.
whitey70ss is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 08:59 PM
Diesel Head
 
Fenn's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,312
Thanks: 322
Thanked 187 Times in 177 Posts
iTrader Score: 0 reviews
That sucks bud!

06 2500 mega cab, AFE CAI, 5" TBE, 50hp BMS sticks, FASS 150, Thuren 2" coils, overland shocks, 35" General grabbers, ISSPRO EV gauges
SOLD-2011 2500 6.7L
Fenn is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 03-23-2013, 10:08 PM
Cummins Nut
 
Join Date: Jan 2008
Location: Montana
Posts: 492
Thanks: 9
Thanked 49 Times in 38 Posts
iTrader Score: 1 reviews
After seeing the pic of the compressor wheel there was obviously something in the intake tubing when the engine was started.
The shop that installed it needs to step up and replace your turbo because of their fu** up.

13 3500 Longhorn Mega
coblanchard is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome