No Brake Lights - Dodge Cummins Diesel Forum
3rd Gen. Non-Powertrain Discussion of 3rd Gen Topics Not related to the Powertrain...NO ADVERTISING

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-02-2012, 10:04 AM Thread Starter
Cummins Fan
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 81
Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Exclamation No Brake Lights

The center high mount brake light works. But not the lower ones. The bulbs are good because the blinkers work.

I've read on here that it might be the brake light switch (wherever that is), but if that was bad why would the center high mount light still work? My "lamp out" is displayed on the dash. Also, the cruise control still deactivates when I push the brake, and the shifter unlocks properly too.

Any help or suggestions would be greatly appreciated. And if someone suggest it's the brake light switch, is it testable and how? Sorry for the long write-up, I just want to give all of the details at once.


2003 5.9l HO Cummins.
BTJ309 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-02-2012, 04:18 PM
Diesel Head
 
600crpower's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Cincinnati
Posts: 1,186
Thanks: 42
Thanked 100 Times in 92 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by BTJ309 View Post
The center high mount brake light works. But not the lower ones. The bulbs are good because the blinkers work.

I've read on here that it might be the brake light switch (wherever that is), but if that was bad why would the center high mount light still work? My "lamp out" is displayed on the dash. Also, the cruise control still deactivates when I push the brake, and the shifter unlocks properly too.

Any help or suggestions would be greatly appreciated. And if someone suggest it's the brake light switch, is it testable and how? Sorry for the long write-up, I just want to give all of the details at once.
Did you check the fuse?

2010 CCLB F350 King Ranch - Sinister EGR Delete, Coolant filter - No Limit Intake - CCV Mod - Mini Max HD300 - 4" flo pro duals
1/4 mile 13.1 @100 spinning in 4x4
600crpower is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-02-2012, 07:43 PM
Newbie
 
PapaMoose's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: MN/WI
Posts: 48
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader Score: 0 reviews
I found I had this problem a few weeks ago...took out the bulbs and bent the wire prongs out a bit then put them back in and it's worked since.

GOOD LUCK!

2006 Ram 2500 5.9 Cummins Big Horn Ed. Edge Juice w/ Attitude, S&B Intake, Diamond Eye Stainless Duals, Cody Gooseneck, Western MVP VPlow
PapaMoose is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
The Following User Says Thank You to PapaMoose For This Useful Post:
BTJ309 (06-05-2013)
Closed Thread
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome