P0113 Code Truck stalling wont start now - Dodge Cummins Diesel Forum
3rd Gen. Non-Powertrain Discussion of 3rd Gen Topics Not related to the Powertrain...NO ADVERTISING

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-13-2009, 04:01 PM Thread Starter
Diesel Freak
 
Canadian_Diesel1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Belmont, Ontario Canada
Posts: 833
Thanks: 12
Thanked 23 Times in 20 Posts
iTrader Score: 0 reviews
P0113 Code Truck stalling wont start now

hey guys I have a 2004 getting P0113 code and its stalled and will not start now..any ideas? Thanx for any help


2004 2500 4X4 Mag-Hytec Tranny Pan, Frantz TP Filter, Coolant Filter, MBRP 4" TBE with FTE Resonator, Raptor100 with WS and 2 Mic Filter also in box, XRF Ball Joints and All 4 Tie Rods
IAFF LOCAL 142
(Professional Firefighter)
Canadian_Diesel1964 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-13-2009, 06:16 PM
Newbie
 
patpinto80's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 44
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
P0113 code is intake air temperature sensor voltage too high.I not sure what would cause this,but that is what it tells me in my haynes repair manual.
patpinto80 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-13-2009, 06:22 PM
Newbie
 
patpinto80's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 44
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Sometimes they are called a mass air flow sensor.It is located on top of the breather hose before the turbo,right after the air filter box.Hope this helps.I know from experience they wont start if it is unhooked or damaged in some way.
patpinto80 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 09-13-2009, 08:22 PM Thread Starter
Diesel Freak
 
Canadian_Diesel1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Belmont, Ontario Canada
Posts: 833
Thanks: 12
Thanked 23 Times in 20 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Thanx guys its actually come down to a P0192 Fuel Rail Pressure Low input. Now If I unplug that pressure sensor it will run but rough then the code comes up and it wont start. I am thinking the sensor is cooked and I hope thats what it is. let me know what you think I really need help!

2004 2500 4X4 Mag-Hytec Tranny Pan, Frantz TP Filter, Coolant Filter, MBRP 4" TBE with FTE Resonator, Raptor100 with WS and 2 Mic Filter also in box, XRF Ball Joints and All 4 Tie Rods
IAFF LOCAL 142
(Professional Firefighter)
Canadian_Diesel1964 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome