P0607 control module performance Help!!! - Dodge Cummins Diesel Forum
- HOME - FORUMS - GARAGE - TECH - ARTICLES - CHAT - CLASSIFIEDS - REVIEWS - VIDEOS - MEMBER MAP - STORE - INSURANCE -
- REGISTER - CALENDAR - INFO - SITE HELP - RULES - STAFF - MEMBERSHIP - ADVERTISE - CONTACT US -


Welcome to the Dodge Cummins Diesel Forum, the fastest growing Dodge Diesel Community on the internet.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us
Go Back   Dodge Cummins Diesel Forum > 07.5 - 09 6.7 Liter Cummins > 07.5 - 09 3rd Gen 6.7L Performance Parts Discussion
07.5 - 09 3rd Gen 6.7L Performance Parts Discussion Discussion of Performance Parts For the 6.7L Trucks...NO ADVERTISING

CumminsForum.com is the premier Dodge Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2010, 09:58 AM   #1 (permalink)
Diesel Freak
 
devildoc27's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Corpus Christi
Posts: 702
Thanks: 26
Thanked 66 Times in 51 Posts
iTrader Score: 0 reviews
P0607 control module performance Help!!!

Been about two days now that my truck seems to have been bucking while driving, nothing to crazy, acting like it was bad fuel. So I drained my Airdog and little bit of water came out nothing much. I figure Id let it run its course, but I got the following codes this morning!
P0607 control module performance
P0204 Injector/Circuit open Cylinder 4
P0206 Injector/Circuit open Cylinder 6
P0205 Injector/Circuit open Cylinder 5
It is getting worse and sounds horrible at idle, seem to spool quick still and get power, but jerks hard when maintaining speed. Will it hurt it if I drive it to a dealer?
I am currently in Thibodaux LA, and need to get back to Texas here in a few days. With all that said has anyone seen this before and what can I do to fix it. Do I need to bring it into a dealer?
Thanks for your help

Regards,
MAC
__________________
2009 Mega Cab-Ram Air-H&S Deletes-TBE Duals-KORE 3.0 Pre-Runner Suspension-ADII200-H&S MM/TCM-BD-ARP625s-GDP Pro-gate-ATS IC-BOD-Torkers-Grid D-ATS Stage 4 68rfe-copilot-Atomizer-Aurora 7500/VGT-BMF20s-Toyo 35 m/t-
devildoc27 is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-07-2010, 10:43 AM   #2 (permalink)
Diesel Freak
 
devildoc27's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Corpus Christi
Posts: 702
Thanks: 26
Thanked 66 Times in 51 Posts
iTrader Score: 0 reviews
All I found out on the web so far, what you fellas think?

Symptoms

The P0607 code will illuminate the MIL (Malfunction Indicator Lamp). Other potential symptoms of a P0607 include:

vehicle may also go into "limp-home" mode where it runs under reduced power
No Start condition (cranks but does not start)
may stop running while driving
Causes

A P0607 could be caused by one or more of the following:

Loose ground terminal on PCM/ECM
Dead or defective (12V main) battery
An open or short in the power or ground circuit
Loose or corroded battery terminals
Failed PCM/ECM
__________________
2009 Mega Cab-Ram Air-H&S Deletes-TBE Duals-KORE 3.0 Pre-Runner Suspension-ADII200-H&S MM/TCM-BD-ARP625s-GDP Pro-gate-ATS IC-BOD-Torkers-Grid D-ATS Stage 4 68rfe-copilot-Atomizer-Aurora 7500/VGT-BMF20s-Toyo 35 m/t-
devildoc27 is offline   Quick reply to this message
Old 09-07-2010, 11:41 AM   #3 (permalink)
H&S Performance
 
H&S TECH's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,257
Thanks: 109
Thanked 791 Times in 325 Posts
iTrader Score: 1 reviews
First thing I would do is remove your battery connections and clean them. I had one do this to me about a year ago, ended up just needing a better connection on the batteries. It will likely end up shutting the truck off and it wont even start if it gets bad enough.

Bentley
__________________
H&S TECH is offline   Quick reply to this message
Old 09-07-2010, 12:29 PM   #4 (permalink)
Take Your Chrome Home.
 
K5Cruz's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Seminole, OK
Posts: 882
Thanks: 286
Thanked 72 Times in 49 Posts
iTrader Score: 0 reviews
I had the lightning bolt come on one time, power was laggy and truck was jerky. I was pulling the dozer in the middle of nowhere on dirt roads. Stopped the truck and tried to restart. Crank and no fire. Manually cleared codes with the BM, bolt went away and truck started. Never happened again. Hope you find the problem. Pretty sure my code was P0607 along with another PCM related code.
__________________
2007 6.7 2500 Crew Cab, G56. AFE | HS | MBRP | KMC | Toyo | Valair | TS | Road Armor | AirDog | Winch | Previous dyno, PMT/MP8 458hp/941tq.
K5Cruz is offline   Quick reply to this message
Old 09-07-2010, 01:04 PM   #5 (permalink)
Diesel Head
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ofallon,Mo
Posts: 3,515
Thanks: 153
Thanked 296 Times in 260 Posts
iTrader Score: 3 reviews
are you or have you ever ran an edge, make sure you injector connections are tight, mine have come loose from several hard runs.
__________________
SOLD IT !!!! : 08 SPORT 6.7l 4x4 qc sb auto....smarty/b&g tuned , DIALED MOTORSPORTS suspended... 3.5", w/ 7100's. 35" toyo mt on polished stockers / HAD A TRX 4X4 PACK ?????
warlock06 is offline   Quick reply to this message
Old 09-08-2010, 10:58 AM   #6 (permalink)
Diesel Freak
 
devildoc27's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Corpus Christi
Posts: 702
Thanks: 26
Thanked 66 Times in 51 Posts
iTrader Score: 0 reviews
Well, I did take it into a dealership to take a look and they were very helpful. Was surprised at how understanding they were, since I had zero Idea what was wrong and no tools with me! Truck was ready in a hour, simple simple fix! As Warlock06 had mentioned, my Injector connections on 4-5-6 were loose. They didn't even have to re-flash my ECM, and I was back on my way and my Cummins back on step! Thanks for your help fellas, and I hope this may help some others with trouble shooting if they have the same problem or codes!

regards,
MAC
__________________
2009 Mega Cab-Ram Air-H&S Deletes-TBE Duals-KORE 3.0 Pre-Runner Suspension-ADII200-H&S MM/TCM-BD-ARP625s-GDP Pro-gate-ATS IC-BOD-Torkers-Grid D-ATS Stage 4 68rfe-copilot-Atomizer-Aurora 7500/VGT-BMF20s-Toyo 35 m/t-
devildoc27 is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Dodge Cummins Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 07:50 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

SEO by vBSEO 3.3.2